Vasernas färg och konst

Blickar vi tillbaka genom historien så har vi återkommande inslag av en detalj som användes av allt från kungligheter till dagens utbreda användning av vaser. Dem finns i alla möjliga färger, mönster och former och bidrar alltid till en det där lilla extra vart dem än står. Vare sig dem ståtligt omfamnar en blombukett eller står i ett konstmuseum och utstrålar konst och handkraft från forna tider.

Dem ger oss en möjligheter att framhäva färger och former som kompletterar vår inredning. Du kanske frågar dig själv vilket hem det är som inte har en vas? Det finns ingen tvekan om vaser som dekor i Sverige. Varje år kommer nya trender som får oss att vilja uppgradera vår inredning med nya fräscha teman.

Är du ute efter moderna vaser i Sverige, billiga och enkla vaser till dina blommor som du nyss fått av din kära eller exklusiva heminrednings vaser som ger nytt liv till ditt nyinflyttade vardagsrum? Vilken stil du än har så finns det något för dig i massa teman. Du kan utstråla kultur med antika vaser som dem konstverk dem faktiskt är eller fynda designade svenska kristallvaser.

Vaser med nordisk design har blivit allt mer populära. Men alla föredrar kanske inte köp av en dekorativ glasvas från Sverige. Det går ibland att kombinera med andra kreativa och speciella designföremål som man kan se i exempelvis asiatiska eller orientaliska vaser. Nu för tiden vill vi få känslan av att allt hänger ihop men just där i allt det stilrena kan något får sticka ut och ge lite extra dramatik och färg. Så fundera på vad du är ute efter, vill du att din vas ska ge mer kontrast och uttryck till utrymmet eller vill du exempelvis ha en stor blomvas för vardagsrum som smälter in i helheten.