Tropisk känsla från Sydostasien

Asiatisk konst och inredning är så mångsidig och det finns så mycket att prata om. Förra inlägget behandlade japansk och kinesisk inredning som trots den geografiska närheten i vissa fall har stora likheter och samtidigt stora olikheter. Om man färdas en liten bit västerut hamnar man i lite mer tropiska breddgrader med i sig unika inslag. Här finns en av svenskarnas paradis, Thailand med massa andra kringliggande spännande länder och kulturer. Blue Temple i Chiang Rai är ett enastående exempel på den enastående konst specifikt för dessa områden.

Sprakande färger och spirituell känsla hör till inredningen

Detta är tempel rikena som ger oss en unik andlig upplevelse samtidigt som vi ser en unik konstärlig rikedom i alla detaljer. Detaljerna och färgerna tycks inte ta slut och ändå är allt så enhetligt. Denna detaljrikedom i konsten ger oss en känsla av något extra, något som ger intryck av rikedom och lyx. Det behövs inte särskilt mycket av denna dekor i inredningen för att inge denna spännande känsla av historia och konstrikedom.

En annan sida är dem traditionella hemmen som även dem har inslag av ståtliga statyer kopplade till spirituell konst och tradition men där materialen känns enklare och mer jordnära. Det är lite mer detaljer i trä eller andra naturliga material och ofta en återspegling av kultur eller klimat med tropiska växter som är återkommande i inredningen.

Tropisk inredning med traditionell stil

Spirituell inriktning med klassiska detaljer

Dekoration från Sydostasien har hög grad av detaljer, konst och kreativitet. Färgerna är sprakande och varierande och känns väldigt unika för området. Stilen tar oss till en annan plats och dimension på grund av att det är så annorlunda från det vi är vana vid som i vissa fall känns för naket och praktiskt. En utmärkt ide för att skapa en extra dimension till din inredning är att snegla på denna stil för att skapa ett djup till inredningen. En speciell känsla som vi ofta vill ta med oss är från den speciella avkopplande känslan i ett asiatiskt spa. Den ger oss kontrast på grund av växterna, ljuset och det harmoniska lugnet.

Kulturen ger oss en längtan till lugn och harmoni

Alla kan i vår hektiska vardag behöva en del av det enklare livet som vi får en glimt av i våra resor till dessa paradis och pärlor. Denna tradition kan vi ta med oss och tillämpa för att både skapa ett extra djup i vår tillvaro och samtidigt få inspiration för att utvecklas och utveckla vår omgivning.

Till nästa del av vår ständigt upptäckande resa av kultur, konst och inredning får ni gärna titta tillbaka på gamla inlägg, våra nyheter så hoppas vi att ni tålmodigt kikar in till nästa del för att inspireras av vår unika värld av inredning. Sista bilden blir en hint av vår nästa anhalt, kan ni gissa vart den tar oss?