En resa om inredning och styling

Denna vecka tänkte vi gå in lite på inredning kopplat till kultur och stil. Vi har den enkla och stilrena skandinaviska och moderna designen. Den japanska är t.ex. ofta lika enkel men ser ofta minst lika modern ut trots att den egentligen inte är ny alls. Det är ofta lite naket men ser så städat och organiserat ut. Sedan har vi den orientaliska, indiska och engelska där det är lite mer detaljer. Dekoration som andas historia men som för vissa ibland känns lite ostrukturerat ut och lite ogenomtänkt. Den tar dig till andra platser och ger dig en berättelse bara genom alla färger, mönster och former.

I kommande inlägg kommer vi försöka lyfta alla möjliga typer av styling för ditt hem som alla är unik på sitt eget sätt. Den enkla, den moderna, den lyxiga eller den klassiska och även från världens olika delar. Vi hoppas såklart att du kan få en bild som hjälper dig och vidgar dina vyer och hitta nya roliga sätt att dekorera och piffa upp ditt hem på.

Vi börjar såklart med den skandinaviska designen som har inspirerat en hel värld med sitt moderna uttryck. Det är ofta vaser, växter, ljusstakar och tavlor som piffar upp rummet. Ibland skiner ett vitrinskåp upp vackra hantverk i form av porslin eller kristall detaljer och ger lite mer djup i inredningen. Viss inredning innehåller lite mer detaljer, färger och liv och ger kanske lite mer avslappnat intryck. Det påminner om ett mysigt café och detta ger ett också en hemtrevlig känsla. Där finns fina trädetaljer, ofta handgjorda vävda ljuslyktor, soffbord av exotiska träslag är ett annat exempel. Detaljerna ger en mindre genomtänkt design men går ändå ihop i sin helhet.

För dom flesta är dekoreringen av hemmet den roligaste delen och den som gör att hemmet känns komplett. Ofta är det också därför den delen som aldrig riktigt blir klar. Vi behöver variation och vill ofta fräscha upp och förändra vår dekoration. Det är den som ger det lilla extra och som säger vem vi är och vad vi vill att rummet vi inreder ska kommunicera till oss och våra gäster.

Till nästa gång vill vi ge er ett smakprov och ta er till andra delar av världen. Välkommen tillbaka på vår upptäcktsresa både här och via våra andra kanaler.